Over ons

Ontmoet het Kijk en Lees team! 

Wij zijn drie enthousiastelingen met hart voor het maken van mooie boeken voor kinderen die beginnen met lezen. 

Michiel van de Vijver (47)
"Kijk en Lees is een uit de hand gelopen hobby. Alles wat ik graag doe komt erin samen: strips tekenen, mooie boekjes maken, ondernemen, zelfs de administratie vind ik leuk! Voor de komende jaren heb ik nog volop ideeën voor onze serie."

Gerben Valkema (43)
"Mijn kinderen noemen mijn stripfiguren hun halfzusjes en -broertjes. Dat somt het mooi op; vader, echtgenoot, stripmaker, alles loopt in elkaar over."

Elodie van de Vijver (45)
"Als fan van het eerste uur vind ik het geweldig om mee te werken aan het Kijk en Lees avontuur! Met plezier leg ik nieuwe contacten om de serie meer bekendheid te geven."

Achterop een bierviltje

Het lumineuze idee van Kijk en Lees ontstond in een Haarlems cafeetje toen wij (Michiel en Gerben) ons 10-jarig jubileum als striptekenaar vierden. We spraken een droom uit: goede strips maken voor kinderen in groep 3 en 4 die ze zelf kunnen lezen. Om te lachen én educatief. De volgende dag vonden we het allebei nog steeds een heel goed idee. Toen zijn we het gaan doen.

Plannetjes

We zijn begonnen met zes boeken: drie Kik-boeken van Gerben voor groep 3 en drie Joep-boeken van Michiel voor groep 4. We dachten dat het daarbij zou blijven. Maar door de overweldigende enthousiaste reacties van ouders, leraren, leesbegeleiders en vooral de kinderen, kon een vervolg niet uitblijven.

Inmiddels staat de teller op zesentwintig Kijk en Lees boeken, van groep 3 tot en met 7. En zijn we nog lang niet klaar! Ons plan is om uiteindelijk voor elk AVI-niveau minimaal één Kijk en Lees boek te maken. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Vragen?

We vinden het leuk om die te beantwoorden! Neem gemakkelijk contact met ons op via onze contactpagina.

Nieuwsbrief

Mis niks! Meld je aan voor de Kijk en Lees-nieuwsbrief.
Ja! Ik wil die nieuwsbrief.
  • iDEAL
  • Maestro 50 px
  • VISA 50px
  • Mastercard 50 px
  • Bancontact 50px
© 2012 - 2024 Kijk en Lees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel